Belföld

Ittasan ütközött az orvos, majd továbbállt

Ittasan koccanásos balesetet okozott, majd továbbhajtott egy orvos a Heves megyei Kápolna és Kerecsend között; személyi sérülés nem történt - közölte a rendőrség.

Az MTI úgy tudja, hogy a nyugdíjas háziorvos éppen ügyeleti szolgálatba tartott Hevesre, az Agria Ügyelet (AÜ) Kft. által működtetett rendelőintézetbe.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a férfi autójával még december 9-én, előzés közben sodorta el a szemből jövő gépkocsi visszapillantó tükrét.

Megállás nélkül

A szabályosan közlekedő autós a megállás nélkül továbbhaladó gépkocsivezető után hajtott, megállította, majd kihívta a rendőrséget.

Az orvos vizsgálata során kiderült, hogy ittasan vezette a gépkocsit, ezért jogosítványát a helyszínen bevonták és ittas járművezetés miatt eljárást indítottak ellene – közölte Soltész Bálint.

Nincs közük

Bessenyei Ákos, az AÜ alapellátási divíziójának igazgatója elmondta: a cégnek nincs köze ahhoz, hogy egy velük szerződésben álló orvos miként viselkedik a közúton. Ha balesetet okoz, az a rendőrségre tartozik.

Természetesen, ha orvosi mulasztást követett volna el, megtették volna a szükséges lépéseket – fűzte hozzá.
Az ügyeleti szolgálat aznap nem maradt el, az orvost, aki nem jelentkezett, egy kollégájával pótolták – mondta Bessenyei Ákos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik