Belföld

Újabb lőszereket találtak a Bosnyákon

Újabb robbanószerkezeteket találtak a Bosnyák téren vasárnap. A kitelepített lakók délután visszatérhettek otthonaikba. A tűzszerészek hétfőn is folytatják a terület átvizsgálását.

A tűzszerészek 40 különböző tüzérségi lövedéket és mintegy 10 kilogramm gyalogsági lőszert találtak vasárnap az építési területen. Az összesen 30 kilogrammnyi robbanószerkezetet elszállították a helyszínről. A tűzszerészek hétfőn is folytatják a terület átvizsgálását – közölte Tószegi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóügyeletese.

A Bosnyák tér mögötti üres területen régészeti feltárás során még szombaton találtak második világháborús lőszereket, a tűzszerészek aznap mintegy 300-350 kilogramm összsúlyú különféle típusú lőszert szállítottak el. Biztonsági okokból a területet 200 méteres körzetben lezárták, és a közelben lévő négy ház mintegy 50-60 lakójának szombaton és vasárnap is el kellett hagynia otthonát napközben. Vasárnap délután négy órakor a lakók visszatérhettek otthonaikba. A tűzszerészek a rendőrséggel hétfőn reggel egyeztetnek az esetleges további kitelepítés szükségességéről.

Folytatják a keresést második világháborús robbanószerek után (fotó: MTI)

Folytatják a keresést második világháborús robbanószerek után (fotó: MTI)

Aranyossy Zsolt, a zuglói önkormányzat védelmi ügyintézője úgy tudja, hétfőn egyelőre nem kell kiköltözniük a lakóknak, és várhatóan a forgalomban sem lesz korlátozás. Ennek érdekében az éjszaka folyamán támfalat építenek a feltárási terület köré. Nem zárta ki, hogy a munka több napig is eltarthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik