Belföld

Rendőrőrsprogramot indítana a Fidesz

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium fejezetén belül 3 milliárd forintot csoportosítana át a Fidesz rendőrőrsök létrehozása érdekében.

A honvédelmi és rendészeti bizottság elutasította a javaslatot, mert az MSZP és az MDF nem támogatta az erről szóló kapcsolódó módosító indítványt. Igaz, a parlament szavaz majd róla, mert a bizottság kétharmadának támogatását megkapta – közölte Kontrát Károly, az ellenzéki párt képviselője.

A Fidesz két politikusa, Kontrát Károly és Lázár János a 2009-es költségvetéshez benyújtott kapcsolódó módosító indítványában azt kezdeményezi, hogy az IRM fejezetén belüli 3 milliárd forintos átcsoportosítással hozzanak létre új rendőrőrsöket, újítsák fel a rossz állapotúakat. A tárcán belül például az igazgatási, a szakértői intézetek költségei rovására teremtené elő a 3 milliárdot a Fidesz.

A rendőrőrsprogram fontos lépés lehetne, hogy a vidéken elő polgárok nagyobb biztonságban érezhessék magukat, családjukat, vagyonukat – jelentette ki Kontrát. Elkeserítő a helyzet, mert a rendőrök nem fő tevékenységükkel, a bűnmegelőzéssel és bűnüldözéssel foglalkoznak, hanem bérharcot vívnak – hangsúlyozta. Szerinte a honvédelmi és rendészeti bizottság szerdai ülésén az MSZP és az MDF képviselői politikai presztízsérdekeik miatt utasították el a Fidesz javaslatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik