Belföld

Gyilkosok fegyvereire bukkantak a Dunában

Feltehetően a gyönki emberölésnél használt fegyvereket találták meg a rendőrök a Dunában - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök szerdán búvárok közreműködésével a Dunában találták meg azokat a fegyvereket, amelyeket vélhetően a Tolna megyei Gyönk közelében, a diósberényi bekötőúton november 12-én történt emberölésnél használtak az elkövetők – mondta el Farkas Kinga sajtóreferens. A rendőrség a nyomozás során jutott arra a következtetésre, hogy a Dunában kell keresni a fegyvereket. Jelenleg szakértői vizsgálatot végeznek arra vonatkozóan, hogy valóban ezekkel a fegyverekkel követték-e el a bűncselekményt – mondta.

Farkas Kinga közölte: a nyomozás eredményessége érdekében egyelőre több információt nem kívánnak közölni, további részletekről később adnak tájékoztatást. Egy héttel ezelőtt vették őrizetbe azt a három Pest megyei férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy november 12-én reggel Gyönk közelében több lövéssel megölték a csibráki fafeldolgozó üzem bérlőjét, Huszein Tamert.

Szerdán kora reggel autóját megállították, majd az egyik elkövető, aki kapucnival takarta el az arcát, kiszállásra kényszerítette, és több lövéssel lelőtte a férfit. A holttestet a közelben elrejtették. Ezután az autóval továbbhajtottak, és magukkal vitték a Tamerrel utazó Tolna megyei nőt – aki néhány hónapja volt az áldozat barátnője -, azért, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget. Máté Dezső bűnügyi osztályvezető tájékoztatása szerint a nőt Szakályban tették ki, és egy másik autóval folytatták az utat, amelyet később Tamási mellett egy autóspihenőben hagytak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik