Belföld

Szirmai S. Péter Minőségi Újságírásért díjat kapott

A 2008 októberében megjelent cikkek közül válogatva a zsűri úgy döntött, hogy Szirmai S. Péter, a Figyelő újságírója „Szövetségben az erő" (Figyelő, 2008. október 9.) című cikkéért kapja az októberi Minőségi Újságírásért díjat.

Szirmai S. Péter – aki első alkalommal veheti át a Minőségi Újságírásért díjat – a hipermarketek és a beszállítók harcáról, a kistermelők értékesítési szövetkezetekbe tömörüléséről szóló, Szövetségben az erő című írásáért kapta az elismerést.

Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért díj 2008. évi működését is a PricewaterhouseCoopers támogatja, a havonta odaítélhető díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A díjjal oklevél és nettó 200 ezer forint pénzjutalom jár.

Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.minosegiujsagiras.hu honlapon. A zsűri következő összejövetelét december első hetében tartja, amikor a novemberben megjelent cikkek közül válogat. A zsűri figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.

(A Figyelő és a FigyelőNet kiadója is a Sanoma Budapest Zrt.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik