Belföld

“Slotának meg kell halnia” – a szlovák nagykövetség előtt tüntettek

Mintegy 250-300-an tüntettek a budapesti szlovák nagykövetség előtt, az épületet rendőrsorfal védte. Békéscsabán is demonstráltak a szombati dunaszerdahelyi események miatt.

A tüntetésre készülve már öt óra után lezárták a nagykövetség épületének helyt adó Stefánia utat a Thököly út és a Városliget között. Ezen a szakaszon nem közlekedtek a trolibuszok sem. A tüntetésre érkezőket azután engedték be a rendőrsorfal mögé, hogy a rendőrök átvizsgálták őket. A nagykövetség épülete előtt kettős kordont állítottak fel – jelentették az MTI tudósítói.

Tüntetők a szlovák nagykövetség előtt (MTI)

Tüntetők a szlovák nagykövetség előtt (MTI)

A nagykövetség előtt már szombaton is tüntettek. Az első demonstráció azután kezdődött, hogy a szlovákiai Dunaszerdahelyen egy szlovák-magyar focimeccsen a rendőrök benyomultak a magyar szurkolók szektorába, több drukker megsérült, egyikük kórházba került. Előzőleg demonstráció volt a Külügyminisztérium épülete előtt is a Dunaszerdahelyen történtek miatt, az MTI úgy tudja, hogy ott mintegy 100-an tüntettek.

Békéscsabán hétfőn mintegy százan tüntettek a szlovák rendőrség dunaszerdahelyi fellépése miatt a szlovák főkonzulátus előtt. A Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai szervezetének demonstrációján felvonult a Magyar Gárda több tagjai is, de érkeztek jobbikosok is, például Szarvasról, Gyomaendrődről, Vésztőről és Mezőberényből. A pártzászlókkal, valamint árpádsávos és magyar zászlókkal tüntetők elénekelték a magyar himnuszt, s meggyújtották a mécseseket, amelyeket a Trianon előtti Magyarország kicsinyített térképének körvonalában helyeztek el. A megmozdulást a rendőrség biztosította, a főkonzulátus területét szalaggal vonták körbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik