Belföld

Egy hulla bankszámlájára utaltatta pénzeit a csaló

Egy jánoshalmi férfi fiktív számlákat állított ki megrendelésre, majd egy elhunyt nevére nyitott bankszámlára gyűjtötte a csalásért kapott pénzt. Már előzetesben van.

A Vám-és Pénzügyőrség nyomozó szolgálata őrizetbe vett egy jánoshalmi férfit adócsalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – tájékoztatta a FigyelőNetet a Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokáságának szóvivője.

A nyomozás eddigi adatai alapján a férfi megrendelés szerint fiktív számlákat állított ki társas és egyéni vállalkozások részére a számla bruttó értékének 8-10 százaléka ellenében. A fiktív számlákat megrendelő vállalkozásoknak a pénzt a férfi által megadott folyószámlára kellett utalniuk.

Az eljárás során a folyószámláról kiderült, hogy a gyanúsított egy évekkel ezelőtt elhunyt személy nevére nyitotta, és erre kérte a fiktív számlákért járó utalásokat, amelyeket ő a számlához tartozó bankkártyával vett fel. Az eddigi adatok szerint a gyanúsított 30 gazdálkodó részére 200 millió Ft értékben állított ki fiktív számlákat.

A pénzügyőrök a számlakiállítónál valamint a befogadó vállalkozásoknál házkutatásokat, lefoglalásokat hajtottak végre. Az őrizetbe vett személyt a Kecskeméti Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – tudatta Sipos Jenő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik