Belföld

Tűzoltó sérült Pécelen

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók Pécelre, ahol hétfőn a kora délutáni órákban kigyulladt egy raktárépület, a lángokat négy fecskendővel fékezték meg; egy tűzoltó feltehetően füstmérgezést szenvedett - közölte a fővárosi tűzoltóság ügyeletvezetője,

Kun Zoltán elmondta, hogy a jelenlegi információk szerint egy 300 négyzetméteres raktár – ahol ruhákat, textilneműt tároltak – kapott lángra. A fővárosból és Gödöllőről összesen 13 raj sietett a helyszínre, s 54 ember látott hozzá a tűz megfékezéséhez. Segítségül kellett hívni három vízszállító kocsit is, mert ezen a területen kevés víz áll rendelkezésre az oltáshoz.

Végül eloltották (Fotó: MTI)

Végül eloltották (Fotó: MTI)

A tűz okának kiderítésére az oltás után indul majd meg a vizsgálat. Füstmérgezés gyanújával kellett kórházba szállítani azt a tűzoltót, aki hétfőn a Pécelen meggyulladt raktár oltásában vett részt – közölte Molnár Péter.

A fővárosi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a raktárépületben keletkezett lángok megfékezésére egy emelőkosárral próbálták a tűz gócát megközelíteni, ám a szerkezet felmondta a szolgálatot, amikor elérte a 10 méteres magasságot, egyszerűen leállt. A rajta tartózkodó tűzoltó kénytelen volt a füstös levegőt belélegezni, végül kötéllel önmagát mentve ereszkedett alá a magasból. Megfigyelésre szállították a kórházba, hogy kiderüljön kapott-e füstmérgezést.

A tűz oltása körül más bonyodalmak keletkeztek. Az égő raktár mellett lévő víztározóból ugyanis a tűzoltó szivattyúkkal nem lehet kiszippantani a vizet, valószínűleg egy cső bedugulhatott. Ezért az oltáshoz szükséges víz pótlására távolabbról hordják vízszállító kocsikkal a vizet, a fővárosi és a gödöllői tűzoltók egységeinek részvételével. Késő délutánra a lángokat sikerült megfékezni, de egyelőre még tartanak az oltatási munkálatok – tette hozzá Molnár Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik