Belföld

Fidesz: Deutsch lemondott a mandátumáról

A Fidesz szerint a Népszabadság szenzációt próbál kelteni egy egyszerű technikai kérdés ürügyén: a lap állításaival ellentétben Deutsch lemondott a főváros erzsébetvárosi önkormányzati mandátumáról. Az Index úgy értesült, hogy Deutsch mandátumának megszűnésével ideiglenesen megszűnik a Fidesz-frakció.

Október 27-ével megszűnik Deutsch Tamás VII. kerületi fideszes önkormányzati képviselői mandátuma. Orbán Viktor kabinetfőnöke az elmúlt egy évben nem vett részt a képviselő-testület ülésein, márpedig az önkormányzati képviselők jogállásáról szóló törvény alapján ez automatikusan mandátumvesztéssel jár – írta a Népszabadság.

A Fidesz közleménye szerint a lap állításaival ellentétben Deutsch Tamás – az előzetes tervnek megfelelően, a ciklus közepéhez érve – október 18-i hatállyal lemondott a főváros VII. kerületében betöltött önkormányzati mandátumáról.

Az Index információja szerint Deutsch mandátumának megszűnésével ideiglenesen megszűnik a Fidesz-frakció, mert a csoport a maradék két képviselővel a szükséges létszám alá esik. A helyi KDNP-sek Gáspár Miklóst, az Antall-kormány idején a KDNP országgyűlési frakcióvezetőjét várják Deutsch helyére – írja az internetes újság.

Az MTI-t az önkormányzat úgy tájékoztatta, hogy a kérdésben a helyi jegyző nyilatkozhat, reagálást későbbre ígértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik