Belföld

Boross: Vas nem „jókedvében” lépett ki

Az MDF-es politikus a Nap-keltében beszélt arról, hogy Vas János „nem jókedvében" távozott az MDF-frakcióból, és a Tisztelet Társasága által delegált képviselő a párton belül ezt nem is titkolta.

Azzal kapcsolatban, hogy Almássy Kornél MDF-elnök akart lenni, Boross Péter azt mondta: a „reményekre jogosító fiatalembert” erre a posztra még nem érlelte meg az idő. A politikus szerint Almássy már nem lehet tagja az MDF-nek. Hozzátette: el kellett volna fogadnia azt a gesztust, hogy egy ideig háttérbe vonul.

Arról is beszélt, hogy egy „vadidegen személy” felkereste az MDF két vezető személyiségét, és eléjük tett egy MDF-elnökségi névsort, azzal, hogy „ebben a fiatalemberben csalódtak, ezt levennék a napirendről”. Tehát az MDF-et megkereste egy ismeretlen személy, hogy a párt elnökségében kit szeretne látni – magyarázta.

Azzal kapcsolatban, hogy Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő hétfőn csatlakozott az MDF-frakcióhoz, a volt miniszterelnök azt mondta: benne kisgazda vonzalom él, ezért örül, hogy Lengyel belépésével a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt (FKNP) közelebb került pártjához. A hétfői tájékoztatás szerint a frakcióhoz csatlakozásról Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője, Atyánszky György, az FKNP főtitkára és Lengyel Zoltán képviselő, az FKNP elnökségi tagja írt alá megállapodást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik