Belföld

Autó landolt egy rákospalotai szobában

A ház idős tulajdonosa épp otthon volt, amikor az Opel megérkezett a falon át. Az épület lakhatatlanná vált -közölte a katasztrófavédelem.

Lakhatatlanná vált az a lakóépület, amelybe személygépkocsi csapódott szombaton késő délelőtt a XV. kerületben. A Régi Fóti úton haladó Opel Astra az Attila utcai kereszteződésben egy parkoló Honda személyautó hátuljának ütközött, majd a járdán keresztül a családi ház falának hajtott, lyukat ütve az épületbe -közölte a FigyelőNettel a katasztrófavédelem.

Benézett (Fotó: MTI)

Benézett (Fotó: MTI)

A házban lakó idős nő pont abban a szobában tartózkodott, amelynek a falába az autó becsapódott. A helyiségben a téglák szanaszét repültek, a gázkonvektor kifordult a helyéről, de szerencsére a gázvezetékről nem szakadt le. A szomszédos helyiségben, a konyhában a szekrény leszakadt a falról, a belső falak megrepedtek.

A lakó épségben kimenekült az épületből, az ijedségen kívül nem esett baja. A személygépkocsit vezető nőt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. A statikus megállapítása szerint az épület lakhatatlan. Az idős nő elszállásáról a családja gondoskodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik