Belföld

Elkapták a viszkis rabló társát

A romániai Hargita megye rendőrsége hétfőn őrizetbe vett egy férfit, aki nem hivatalos források szerint Veres László, a viszkis rablóként ismert Ambrus Attila volt tettestársa.

Gheorghe Filip, a székelyföldi megye rendőr-parancsnokságának szóvivője nem erősítette meg, hogy a közleményükben említett V.L. – aki a Csíkszeredához és Csíkszentlélekhez közel fekvő Fitód faluban él – azonos-e Veres Lászlóval.

Az távirati iroda kérdésére Veres László apja sem kívánt mondani semmit telefonon, közölte, hogy ő hivatalosan semmit sem tud. Többször is hangsúlyozta, hogy fia tőlük külön él, csak időnként találkoznak. Egyéb, nem hivatalos forrásokból lehet azonban következtetni a férfi kilétére.

A rendőrségi szóvivő elmondta a hivatalos álláspontot, amely szerint az európai elfogató parancsot a budapesti Fővárosi Bíróság augusztus 5-én állította ki a 36 esztendős férfi nevére”. Ennek alapján a marosvásárhelyi ítélőtábla október 6-án, hétfőn elrendelte a harminc napos előzetes letartóztatást. Ezt hajtották végre a helyi rendőrök, akik az illetőt a csíkszeredai rendőrség fogdájába szállították. Ezalatt a harminc nap alatt kell dönteniük az illetékes igazságszolgáltatási szerveknek arról, hogy kiadják-e Magyarországnak a letartóztatott férfit, és ha igen, mikor.

Ami a viszkis rablót illeti, Ambrus Attila jégkorongozóként kezdte pályafutását, majd 1993 és 1999 között számos pénzintézetet rabolt ki fegyverrel, az akciók előtt whiskyvel bátorítva magát. Ambrus Attiláról több könyv is született Magyarországon és külföldön. Veres László állítólag két rablásban vett részt vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik