Belföld

Általános iskolás fiú erőszakolt meg egy 76 éves nőt

Erőszakos közösülés, több rendbeli betöréses lopás, rablás és magánlaksértés bűntette miatt vett őrizetbe a rendőrség egy általános iskolás fiút a Békés megyei Dévaványán - közölte a rendőrség sajtótájékoztatón kedden Békéscsabán.

A 15 éves, nyolcadikos fiút azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy szeptemberben két idős embert is kirabolt, közöttük egy 76 éves nővel erőszakosan közösült is – közölte a szarvasi rendőrkapitányság vezetője. Oltyán Tibor elmondta: a békéscsabai bíróság időközben előzetes letartóztatásba helyezte a fiatalembert, aki egy javítóintézetben várja a vádemelés után a bíróság ítéletét.

A nyomozás részleteiről szólva Lós István, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: Dévaványán szeptember hónapban az idős nő mellett kétszer is kiraboltak egy 80 éves férfit, és a nagy erőkel lefolytatott nyomozás során felfigyeltek egy dévaványai, 24 éves férfire is, aki az elmúlt hét végén történt őrizetbe vétele során részletes és feltáró jellegű vallomást tett. Ennek alapján kiderült, hogy a rablássorozat értelmi szerzője és végrehajtója egy 15 éves, szintén dévaványai fiatalember volt, aki mindhárom rablásban részt vett – előbb egy 24 éves, majd pedig egy 47 éves társával.

Az idős asszonyt szeptember 3-án este egyedül rabolta ki, majd erőszakolta meg a fiú. A dulakodás során a nő könnyebb sérüléseket szenvedet, a rabló pedig 14 ezer forint zsákmánnyal távozott a helyszínről. Másnap a fiatalember, immár egy társával egy 80 éves férfitől rabolt el 15 ezer forintot.

A férfi ellen szeptember végén elkövetett második betörés alkalmából azonban, a szomszéd riasztása alapján, tetten érte őket a rendőrség, és az egyik, 47 éves elkövetőt fizikai kényszer segítségével el is fogták, aki azonban a kihallgatása során nem nevezte meg társait. Ennek ellenére a nyomozás sikerre vezetett, hiszen az október elején előállított 24 éves férfi vallomása alapján az iskolájában vették őrizetbe a 15 éves fiút. A nyolcadikos fiú ellen egyébként már korában is eljárt a bíróság, sőt a rablássorozat előtt lopás miatt az ügyészségi is vádat emelt ellene. A mostani gyanú a fiatalember ellen immár nemcsak rablás, hanem erőszakos közösülés bűntette is. A bíróság mindhárom személyt előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik