Belföld

Lemondott a közlekedési miniszter a baleset miatt

A hétfői monorierdői vonatbaleset miatt lemondott Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV vezetője; Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta lemondásukat.

A hétfői monorierdői vonatbaleset miatt lemondott Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV vezérigazgatója, Heinczinger István; Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta lemondásukat.

A kormányfő a lemondásokat sajtónyilatkozatban jelentette be hétfőn a Parlamentben, miután kifejezte együttérzését a kormány és saját nevében a Pilis és Monorierdő között bekövetkezett hétfői vonatszerencsétlenség áldozatai hozzátartozóinak és a sérülteknek.

A távozó közlekedési miniszter (Fotó: MTI) Képgaléria

A távozó közlekedési miniszter (Fotó: MTI) Képgaléria

A balesetben két vonat ütközött össze Pest megyében hétfőn Monorierdőnél. A legutolsó adatok szerint négyen hunytak el a balesetben, legalább harmincöten megsérültek. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy férfi és két nő halt meg a helyszínen a baleset következtében, de a roncsokból további holttesteket is kiemelhetnek a tűzoltók. A katasztrófavédelem szerint a roncsok között túlélő már nem lehet. Egy ember a kórházba szállítás után halt meg.

Négy áldozatot követelt a szerencsétlenség

A baleset részleteiről ide kattintva olvashat a Figyelőneten.

A baleset nem sokkal tíz óra után történt Pilis-Monorierdőnél. Egy Debrecenből a főváros felé tartó Intercity utolsó kocsijának ütközött hátulról egy személyvonat. Az Index úgy tudja, hogy az IC egészen lelassított, vagy meg is állt a vasúti átjáró előtt, mégpedig egy biztosítóberendezés hibája miatt. Ekkor rohant bele hátulról a személyvonat.

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője szerint a biztosítóberendezés hibásodhatott meg, ez okozhatta a vonatbalesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik