Belföld

Draskovics beperli Szijjártót

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter beperli Szijjártó Pétert, a Fidesz szóvivőjét - közölte a minisztérium.

Draskovics Tibor miniszter mindenkor a törvényeknek megfelelően, a köztársaság alkotmányos rendjének és biztonságának védelmében gyakorolja a titkos információgyűjtés engedélyezésével kapcsolatos hatáskörét. Minden ezzel ellentétes állítás teljességgel valótlan – írja közleményében a szaktárca. „Azoknak, akik ilyen valótlanságot állítanak vagy ilyen állításokat terjesztenek, a törvény előtt kell ezért felelniük. A miniszter így fog eljárni Szijjártó Péter esetében is, szombaton tett rágalmazó kijelentései miatt” – fogalmaznak.

Szijjártó Péter szombaton azt követően adott ki közleményt, hogy az adatgyűjtési ügyben 35 lehallgatott telefonbeszélgetést tett fel valaki a YouTube internetes oldalra, amelyeket azután levettek a világhálóról. Ezek a felvételek valószínűleg ugyanazok, amelyeket a nemzetbiztonsági bizottság tagjai kaptak a titokminisztertől.

A Fidesz szóvivője szerint törvénysértést „a Gyurcsány-Szilvásy-Draskovics-féle, kommunista időket idéző hálózat követett el, amikor – nem először – ellenzéki képviselőket hallgatott le, és próbált alaptalanul besározni”. Ha a titkosszolgálat képviselőket hallgat le, azzal nem egyszerűen megsért egy törvényt, hanem az egész demokrácia ellen vét – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik