Belföld

Azonosíthatók a tömegoszlatáson részt vevő rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) minden esetben azonosítani tudja azonosító számuk alapján a BRFK-nál szolgálatot teljesítő rendőröket - közölte a rendőrség pénteken.

A police.hu honlapon publikált közleményt a rendőrség a Magyar Nemzet szerdai cikkére reagálva adta ki, abban ugyanis a lap azt állította: a tömegoszlató rendőrök fiktív azonosítókat viseltek.

A csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrök egyenruháján elhelyezett ötjegyű számsor megegyezik a szolgálati jelvényükön található számmal. A jelvényszám egyedi azonosító, melynek alapján a BRFK által vezetett pontos nyilvántartás alapján megállapítható, hogy ki az, aki az adott számmal rendelkezik – áll a közleményben.

A BRFK írása szerint Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya elrendelte az azonosítószámokról vezetett adatbázis soron kívüli vizsgálatát. Az ellenőrzés során hiányosságokat nem tapasztaltak, a rendőrség közleménye szerint a nyilvántartás pontos és naprakész.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) pénteki közleményében azt is tudatta, hogy mind az ORFK, mint pedig a BRFK helyreigazítási kérelemmel fordul a Magyar Nemzet főszerkesztőjéhez, mivel a lapban megjelent állítások nem felelnek meg a valóságnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik