Belföld

Kiszakítottak a helyéről egy bankautomatát Solymáron

Kiszakítottak a helyéről egy bankautomatát Solymáron, a tettesek egy teherautóhoz rögzített drótkötél segítségével lopták el a készüléket - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint hajnali három óra körül lopták el a bankautomatát, amelyet a tettesek drótkötéllel rántották ki a helyéről. A készüléket egy másik autóra kapcsolt utánfutóra tették és vitték el a helyszínről. A történteket a bank biztonsági kamerája rögzítette. A rendőrök elemzik a felvételt és szemtanúkat is keresnek.

Látta az esetet? Van egy fotója az automata helyéről? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A sajtóügyeletes nem sokkal tíz óra előtt azt közölte, hogy a megyei kapitányság rendőrei jelenleg is helyszínelnek. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársaival közösen azt vizsgálják, hogy a történtek összefüggésbe hozhatók-e a közelmúltbeli hasonló esetekkel, amelyeket egyesítettek és amelyek ügyében az NNI nyomoz.

Sokba került a pénzfelvétel (Fotó: MTI)

Sokba került a pénzfelvétel (Fotó: MTI)

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint az automata a Budapest Bank solymári fiókjának előterében található. Az automata a földhöz volt rögzítve, onnan szakították ki a tettesek. A bűncselekménnyel az elkövetők megrongálták az előtérbe vezető ajtót is.

—-Automata fosztogatások—-

2007. február 21. – Drótkötél és autó segítségével próbált meg kiszakítani a helyéről egy bankautomatát négy férfi Dunaújvárosban, de próbálkozásuk nem járt eredménnyel.
2007. március – Lopott autóval akart ellopni három férfi egy bankjegykiadó automatát a Fejér megyei Baracson. Betolattak annak az épületnek a falába, ahol a bankjegy-automata volt elhelyezve, s a lebontott falon keresztül megkísérelték kihúzni a berendezést.
2007. október 15. – Kiraboltak egy pénzkiadó automatát Zuglóban. A Vezér utcában lévő szerkezetet hajnalban fúrták meg, kinyitották és a pénzt tartalmazó kazettát elvitték.
2007. december 7. – Ismeretlen tettesek betörték az egyik győri szupermarket üveges bejáratát, az előtérben lévő mintegy 400 kilogrammos bankautomatát a helyéről kifeszegették, s magukkal vitték. A kár több 10 millió forint volt.
2008. február 27. – Pénzkiadó automatát akartak ellopni a karcagi TESCO áruházból, de a biztonsági őr megzavarta a tetteseket.
2008. március 3. – Kifosztottak egy bankautomatát a Szabolcs Szatmár-Bereg megyei Nagykállón. A tettesek gépkocsijukkal kiszakították azt a falból, és több száz méteren keresztül hurcolták. A kiszakadt pénzkazettával elhajtottak a helyszínről.
2008. március 19. – Robbantásos módszerrel próbáltak meg ismeretlenek felnyitni és kifosztani egy bankautomatát Vácott, de az akció sikertelenül végződött.
2008. március 28. – Fóton felrobbantottak egy bankautomatát. A robbanószer szétvetette az automata acélszerkezetét, amiből kihullottak a bankjegyek. A tetteseknek sikerült a pénz egy részével elmenekülniük, de a szétszóródott bankjegyek egy része a helyszínen maradt.
2008. április 7. – Kifosztottak egy bankautomatát Hajdúdorogon. Az ATM-szerkezetet autóhoz kötötték, majd több száz méteren át vonszolták, s amikor kiszakadt belőle a pénzkazetta, azt az autóba tették és elhajtottak.
2008. április 13. – Ismeretlen tettesek felrobbantottak egy bankomatot a Pest megyei Budakeszin, de pénzt nem tudtak elvinni a pénzjegykiadó automatából.
2008. április 30. – Egy szentendrei áruház előterében elhelyezett bankautomatát akartak ismeretlenek elrabolni hajnalban, de a biztonsági őr fellépésére elmenekültek.
2008. május 27. – Egy takarékszövetkezet pénzkiadó automatáját akarták kifosztani hajnalban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn, ám a riasztók működésbe léptek, így a kísérlet kudarcba fulladt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik