Belföld

Romlott savanyúság kering az országban

A fővároson kívül nyolc megyébe szállítottak a romlott öttömösi savanyúságból. Eddig legalább húsz budapesti konyhában találtak a rossz minőségű áruból.

Eddig három olyan kereskedelmi céget találtak, amelyek vásároltak a Csongrád megyei öttömösi illegális feldolgozó üzem készítményeiből, és amelyek közvetlenül konyháknak szállítottak. Budapesten és Pest megyén kívül Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom, Hajdú-Bihar, Veszprém, Fejér, Zala és Vas megyébe is jutott az étkezésre alkalmatlan, üvegekbe csomagolt savanyúságokból, káposztából és uborkából.

A romlott öttömösi áru “követését” nehezíti, hogy nem tudni, hány kereskedőnek értékesítettek a savanyúságból. Közétkeztető konyhákba is jutott a romlott áruból, ez a szúrópróbaszerű ellenőrizésekből egyértelműen kiderült.

A Csongrád megyei hatóságok múlt szerdán foglaltak le Öttömösön egy illegális feldolgozó üzemben nagy mennyiségű, készre csomagolt, vágott savanyúságot, amelyet egy- és ötliteres üvegekbe töltöttek. Akkor 5,4 millió forintos büntetést szabtak ki. A feldolgozót üzemeltető vállalkozónak nem ez az első szabályszegése.

Az ügyben a rendőrség rossz minőségű termék forgalomba hozatalának megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik