Belföld

Horn Gábor ismét beszólt

Mindegy, hogy rendes választás lesz-e 2010-ben, vagy előre hozott jövőre, "legfeljebb 7-8 hónappal előbb jön a Fidesz" - a Népszava információi szerint ezt mondta Horn Gábor SZDSZ-ügyvivő egy szerdai rendezvényen.

A napilap értesülései szerint többen is bírálták Fodor Gábort és az SZDSZ vezetésének az elmúlt hetekben folytatott politikáját azon a szerdai hajóúton, ahol a pártelnök hívei és támogatói előtt beszélt. A Népszava úgy tudja, a hallgatóságból sokan kritizálták az SZDSZ merev elutasítását a Megegyezés című programmal és Gyurcsány Ferenc tárgyalási készségével szemben. Többen arra figyelmeztettek, hogy ezt az irányt folytatva elveszítik a még meglévő kevés szavazójuk támogatását is.

A lap értesülései szerint erre úgy válaszolt Horn Gábor: “akinek nem tetszik az SZDSZ politikája, az szavazzon nyugodtan az MSZP-re!”. Az ügyvivő az újság forrásai szerint megerősítette, hogy nem szavazzák meg a költségvetést, inkább “jöjjön az előre hozott választás”, mert a jelenlegi lehetetlen helyzetnél “még az is jobb”.

Az utóbbival kapcsolatos félelmekre, miszerint az alacsony támogatottságú párt várhatóan be sem jutna az Országgyűlésbe, Horn azt mondta: jövőre úgyis el kellene érnie az SZDSZ-nek 5 százalékot az európai parlamenti választáson, ezt az ezzel esetleg egybeeső előrehozott országgyűlési voksoláson is lehetne “hozni” – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik