Belföld

Egy hét a diákhitelre

Már csak egy hetük maradt diákhitel-igénylésük leadására azoknak, akik új kérelmezőként, már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni; ez az összeg mostantól akár 200 ezer - a költségtérítéses hallgatóknál akár 250 ezer - forint is lehet - közölte Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

Szintén szeptember 15-ig kell leadni a tanulmányi osztályokon – 21 felsőoktatási tanintézményben – az engedményezési adatlapot is mindazoknak a diákhitellel rendelkező, költségtérítéses hallgatóknak, akik a beiratkozáskor nem szeretnék közvetlenül befizetni a költségtérítésük összegét.

Az idén újdonságként bevezetett engedményezés lehetővé teszi, hogy a költségtérítés közvetlen befizetése nélkül beiratkozzanak a diákhitellel rendelkező hallgatók. A hallgatók közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják a megállapodásban rögzített összeget. Így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést.
Az új, most leadott diákhitel-igényléssel is lehet élni az engedményezés lehetőségével – hívta fel a figyelmet Őri András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik