Belföld

Kitört a lottóláz hazánkban

Lottólázban ég Magyarország és környéke. A héten összesen több mint nyolcmillió szelvénnyel játszottak az ötös és a hatos lottón. A két lottó együttes nyereménye történelmi csúcsot ért el.

Ezen a héten nagyjából 4,3 millió ötös lottó- és négymillió hatoslottó-szelvényt adtak el. Ez jóval meghaladja egy “átlagos” hét forgalmát. Hatosból dupla annyit vettek, ötösből egymillió szelvénnyel többel játszottak az emberek. Sokan külföldről is játszanak Magyarországon: a határ menti lottózók forgalmának 10-15 százalékát a határon túlról érkezők adják.

Még soha nem fordult elő a két lottón együttesen ilyen nagy főnyeremény. A hatos lottó húszéves történetében még soha nem volt ilyen magas a főnyeremény, az ötös lottó esetében a mostani a kilencedik legmagasabb elvihető nyeremény.

A nyeremény 52 hétig halmozódhat mind a két lottó esetében, az ötös lottónál a 14. hétnél tartunk, a hatos lottónál a 24. hétnél. A jövő héten mintegy 1,3 milliárd forint lesz a főnyeremény az ötös lottón, míg a hatoson 2,35 milliárdot ér majd a telitalálatos szelvény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik