Belföld

Privatizációtól félti a budapesti kórházakat a Fidesz

A Fidesz amiatt aggódik, hogy a fővárosi egészségügyi intézményekben is egyre inkább teret nyer a privatizáció - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Mint mondta, az Országos Baleseti Intézetnél, a Péterfy Sándor utcai kórháznál és az Erzsébet kórháznál nem csak a külső patikákat szerezte meg a HospInvest tulajdonosi köréhez tartozó Ispotály nevű cég, de az intézményen belüli gyógyszertárakat is.

A másik privatizációs ügy a Bajcsy-Zsilinszky kórházban zajlik, ahol egy magáncégnek évi 330 millió forintért kiadták a takarítási, karbantartási, őrzési és élelmezési feladatokat – mondta a fideszes politikus, aki szerint Horváth Csaba főpolgármester-helyettesnek választ kell adnia arra, hogy a „pénzlenyúlást és a privatizációt” támogatja-e.

Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes reagálásában azt mondta, egyetért azzal, hogy ne történjenek nagyobb horderejű lépések, amíg nem ismertek a budapesti egészségügyi modell részletei. Hozzátette: a mostani szerinte “nem jó irány”.

A politikus szándéka szerint a patikatenderben nem kötnek szerződést, mivel a kórház olyan területre is kiírta a közbeszerzést, amellyel – felhatalmazás hiányában – nem rendelkezhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik