Belföld

Kigyulladt egy vegyiüzem

Eloltották a tüzet, ami hajnalban keletkezett Solymár külterületén egy műanyagüzemben, a levegőbe került szennyeződés nem veszélyezteti a Pest megyei település lakóit, személyi sérülés sem történt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A PEMÜ Műanyagipari ZRt. vulkanizáló üzemében keletkezett tüzet félszáz tűzoltó fékezte meg, egy részük a fővárosból érkezett – mondta Dobson Tibor. Jelenleg két tűzoltóautóval tíz tűzoltó dolgozik a Tersztyánszky Ödön utcai helyszínen, az utómunkálatokat végzik, szellőztetik a kétemeletes épületet és tart a tűz okának megállapítása.

A kigyulladt száz kilogramm vegyi anyagot vízzel nem lehetett oltani, ezért a tűzoltók, teljes légzésvédelemben, porral fékezték meg a lángokat.

A helyszínre vegyi felderítő szakembereket is hívtak, akik folyamatosan műszerrel vizsgálták a levegőbe kerülő szennyeződés összetételét – tette hozzá a szóvivő. A levegőbe kis mennyiségű szénmonoxid és ammónia került, de ez a lakosság számára nem jelent veszélyt. A 48×16 méter alapterületű csarnokban is voltak veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó hordók, azokat a tűzoltók elszállították – mondta Dobson Tibor.

A tűz kialakulásakor nem folyt munka az üzemben, az esetre az épületből kiáramló füst hívta fel a figyelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik