Belföld

Biztonságban vannak a szárnyvonalak 2010-ig

Az MSZP-frakció egyetért a kormánnyal abban, hogy 2010 végéig ne zárjanak be újabb vasúti szárnyvonalakat - jelentette be Tóbiás József frakcióvezető-helyettes, frakcióigazgató.

“A frakció támogatja és egyetért a kormánnyal abban, hogy 2010 végéig nem nyúl hozzá, nem változtat a jelenlegi (…) szárnyvonalakon” – fogalmazott a politikus a több mint négyórás tanácskozás után.

A frakcióülésen Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a tárca államtitkárai, továbbá Molnár Csaba, Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára tájékoztatta a képviselőket.

Az SZDSZ záratta be?

Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes egy másik kérdésre azt mondta, hogy amikor a közlekedési tárcát az SZDSZ vezette, az MSZP-frakció akkor sem értett egyet a szárnyvonalak bezárásával.

A képviselőcsoport akkor azt szorgalmazta, vizsgálják meg, hogy melyik közlekedési mód, a közúti vagy a vasúti a hatékonyabb, és olyan feltételeket teremtsenek, hogy az utasok ne rosszabb, hanem jobb minőségű szolgáltatást kapjanak – tette hozzá.
Tóbiás József szerint a frakcióülésen egyetértés volt abban is, hogy a kormány ne privatizálja a Volán-társaságokat, hanem készítse fel őket a 2012-es piacnyitásra.

250 kilométert felújítanak

Közölte: az idén 250 kilométer hosszúságban újítanak fel négy- és ötszámjegyű utakat, jövőre, illetve 2010-től ennek a többszörösét. Hozzátette: ezen a területen az ország minden forrást fel tud használni a 2007 és 2013 közötti európai uniós költségvetésből.

A frakcióigazgató elmondta: 2008 végéig 170 kilométer autópályát, autóutat és közutat újítanak fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik