Belföld

Továbbra is Balla Irma fia a gyanúsított

A rendőrség megváltoztatta a debreceni Balla-gyilkosság minősítését, s immár különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a meggyilkolt asszony előzetes letartóztatásban lévő fia, S. Sándor ellen - tudatta Sápi Tibor rendőrségi sajtóügyeletes.

Tájékoztatása szerint a „Balla Irma önkormányzati képviselő sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt elrendelt nyomozás keretében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán hétfőn az ügyvédi iroda képviselőjének és a nyomozást felügyelő ügyésznek a jelenlétében megtörtént S. Sándor folytatólagos gyanúsított kihallgatása”.

„A már sajtónyilvánosságot kapott újabb orvosszakértői véleményre alapozottan az eddig közölt minősítés megváltoztatásra került és ezt követően különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatjuk tovább a nyomozást. A minősítés megváltoztatása ellen a gyanúsított és védője panasszal élt” – zárul a rendőrség rövid nyilatkozata.

Brutális gyilkosság

Az ügy előzménye: Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget.

Egy évvel később a rendőrség a fiút – S. Sándort – gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Ártatlannak vallotta magát

Magyar György, S. Sándor védője már akkor úgy nyilatkozott, hogy „semmi köze anyja meggyilkolásához S. Sándornak, aki gyanúsítotti meghallgatásán ártatlannak vallotta magát”. S. Sándor védője a gyanúsítotti meghallgatás után kijelentette: védence teljes körű, megdönthetetlen alibivel rendelkezik a gyilkosság idejére. A bűncselekmény elkövetésekor nem tartózkodott egy lakásban az anyjával, de még egy városban sem.

Magyar György július 31-én kijelentette: a szakértői vélemény szerint rendkívüli brutalitással verték szét az asszony fejét, amit hozzátartozó nem, csak idegen tehetett .

Bizonyíthatóan nem

Ugyanakkor a meggyilkolt asszony mobiltelefonjának cellainformációi azt tanúsítják, hogy a telefont akkor vitték el a helyszínről – valószínűleg a gyilkos -, amikor S. Sándor bizonyíthatóan nem tartózkodott Debrecenben – mondta az ügyvéd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik