Belföld

Meghalt a lezuhant helikopter pilótája is

Meghalt vasárnap éjjel a múlt hét csütörtökön lezuhant mentőhelikopter vezetője, Hatala János főpilóta - olvasható a helikoptert üzemeltető kht. honlapján.

A baleset múlt csütörtökön a Pest megyei Kiskunlacháza és Apajpuszta között történt. A zuhanás következtében egy ember – a mentőápoló – a helyszínen meghalt, hárman megsérültek. A pilóta életveszélyesen, rajta több műtétet is végrehajtottak.

Hatala János főpilóta (Fotó: MTI)

Hatala János főpilóta (Fotó: MTI)

A helikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának.

Túri Péter, a szerencsétlenül járt helikoptert üzemeltető kht. ügyvezető igazgatója szerint mindkét hajtóműve leállhatott a szerencsétlenül járt helikopternek, ez okozhatta a balesetet.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője közleményben tudatta: a pilótát az Országos Mentőszolgálat és a Légimentő Kht. saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

A baleset okát nemzetközi szakértői csoport vizsgálja.

Sárváry András, a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjának szakmai igazgatója elmondta: a pilóta több olyan súlyos sérülést szenvedett, ami miatt kevés esélye volt a túlélésre. A kórház dolgozói minden erőfeszítésük ellenére nem tudták megmenteni az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik