Belföld

Még vizsgálják, hogy hibázott-e az egri orvos

Az egri megyei kórházban meghosszabbították a belső vizsgálatot arról, hogy megfelelően láttak-e el egy mozgássérült fiatalembert július közepén a sürgősségi osztály hétvégi ügyeletén.

A 22 éves mozgássérült férfit a szülei vitték be az egri kórház traumatológiai ügyeletére, miután az apja elesett vele a lépcsőn, amikor ölben vitte volna fel emeleti lakásukba.

Az ügyeletes orvos bekötözte a vérző szájú fiút, és azt mondta, hogy jelentkezzen hétfőn a szájsebészeten. Az azonnali szakorvosi ellátáshoz ragaszkodó szülők ezt követően autóval vitték fiukat Budapestre a SOTE fogászati klinikájára, ahol meg is műtötték az eltört orrcsontú fiút, akinek két foga is kitört.

A Hírszerző internetes újság értesülése szerint az érintett ügyeletes orvos az a Pócs Alfréd, aki az egri Medicaritas szakszervezet elnöke, s tagja a HospInvest Zrt. ellen fellépő egri “kórházvédő bizottságnak”.

Fodor Péter, az egri kórház megbízott főigazgatója egyelőre nem nyilatkozik az ügyben. A kórház vezetése egyelőre csak arról adott ki szűkszavú közleményt, hogy “az ÁNTSZ átfogóbb vizsgálatának eredményét várva” 15 nappal meghosszabbították a belső vizsgálat határidejét. Hozzátették: megállapításaik teljes körű összegzéséhez még nem áll rendelkezésre minden adat, többek között a társintézmények ellátásainak dokumentumai is hiányzanak.

Mánya Kristóf, a Magyar Orvosi Kamara titkára, egyben az egri “kórházvédők” szövetségének szóvivője a vizsgálatra kijelölt megyei traumatológus főorvosra hivatkozva kijelentette: nem történt vizsgálati hiba. Személyes véleményeként hozzátette, hogy az említett orrcsonttörés és foglazulás nem indokolt azonnali műtétet, az halasztható lett volna hétfőig.

Mánya Kristóf bírálta azokat, akik “felszínes értesüléseket adnak közre” egy orvos tevékenységéről. Mint fogalmazott: “nincs olyan orvosi életpálya, amelyben 40-50 év alatt csak és kizárólag csodálatos gyógyulások vannak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik