Belföld

Egymilliós bírság a kis Gyurcsány iskolájának

A maximálisan kiszabható, egymillió forintos bírságot rótta ki a Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolára az Oktatási Hivatal, amely több ponton is szabálytalanságot állapított meg az intézmény működésével kapcsolatban - közölte Bakonyi László, az OH elnöke.

Az Oktatási Hivatal megállapította: az intézmény működése során megsértette – többek között – a közoktatási törvény pedagógus munkakörben foglalkoztatott szakképzettségére, a csoportbontásokra, az adminisztratív feladatokra, a sajátos nevelési igényű tanulókra vonatkozó szabályait.

A vizsgálat során tapasztaltak alapján az Oktatási Hivatal felkéri a fővárosi főjegyzőt az intézmény működési engedélyének felülvizsgálatára, és egyben bejelentéssel élt a Magyar Államkincstárnál és a Fővárosi Főügyészségnél is, kérve ezen szervek eljárását is – közölte az OH elnöke.

Korábban a hivatal az idei érettségikre vonatkozó, szülői bejelentésre indított vizsgálat során nem talált olyan törvénysértést, amely a vizsgák megismétlését vagy megsemmisítését indokolta volna.

A Csepel.info hírblogra június 25-én felkerült írás szerint a szülők azt állították: ebben az iskolában kivételeztek Gyurcsány Ferenc fiával az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik