Belföld

Még vannak üres helyek a felsőoktatásban

A pótfelvételi eljárás még egy utolsó lehetőséget kínál az őszi tanulmánykezdésre azoknak, akiket nem vettek fel sehová, vagy nem is jelentkeztek. Alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1633 szak közül választhatnak az érdeklődők, illetve 573 mesterképzési szakot is meghirdettek.

A felsőoktatásba jelentkezők több mint 80 százaléka bejutott valamely egyetemre, főiskolára. A ponthatárokkal egy időben az is eldőlt, hogy milyen pótfelvételi lehetőségeket kínálnak az intézmények, és milyen szakokat nem sikerült „feltölteni”. Alapképzésben leginkább költségtérítéses szakokat kínálnak, de a mesterképzések és a felsőfokú szakképzések között találhatók államilag támogatottak is. A szakok listája a Felvi.hu-n olvasható.

A pótfelvételi eljárás során csak egyetlen intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Külön pótfelvételi jelentkezési lap készült erre a célra. Ez keddtől (július 29-től) ingyenesen beszerezhető a felvételt hirdető felsőoktatási intézményeknél, illetve az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán. A felvételi eljárás díja 5000 forint.

A jelentkezési lapokat 2008. augusztus 13-ig lehet beadni.

Sanoma Médiaakadémia indul

Idén novemberben elindul a Sanoma Budapest újságíró-iskolája, a Sanoma Médiaakadémia (SMA). A kiscsoportos, valódi műhelymunkát biztosító foglalkozások keretében négy kurzus lesz: szórakoztató, szeriőz és internetes újságírás, valamint egy vizuális ismereteket oktató, kiadványesztétikai osztály. Az előadásokat és a gyakorlati órákat elsősorban a Sanoma Budapest újságírói, szerkesztői és művészeti vezetői tartják, de az iskola számít néhány külső, meghívott médiaszakemberre is.
A legígéretesebb hallgatóknak a Sanoma Budapest állást ajánl, de minden végzett újságírójelölt karrierjét nyomon követi. Minden további információ megtalálható a www.sanomabp.hu/mediaakademia oldalon, jelentkezési határidő: 2008. augusztus 20.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik