Belföld

Tizenegy kenust mentettek ki a tűzoltók

Tizenegy megrémült kenust mentettek ki a tűzoltók egy dunai homokpadról a vasárnap éjszakai viharban.

A kenusok a vihar elől menekültek a folyó közepén álló homokpadra, ahonnan később már nem mertek átevezni a partra. Amikor a szél és az eső felerősödött telefonon kértek segítséget a tűzoltóktól – mondta Tóth Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletese az MTI-nek.

Végül a fővárosi tűzoltók motorcsónakja sietette a tizenegy kenus segítségére, akiknek az ijedtségen kívül semmi bajuk nem esett – mondta Tóth Zoltán, hozzátéve, hogy emlékezete szerint az elmúlt néhány évben ilyen esettel nem találkoztak a tűzoltók.

A katasztrófavédelem ügyeletese arról is beszélt az MTI-nek, hogy a vasárnap éjjeli vihar nem okozott jelentősebb károkat az országban, nem kaptak kiemelkedően sok riasztást a tűzoltók.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese az MTI-nek elmondta: hétfő délelőtt az ország keleti felén még számítani kell heves zivatarokra jéggel és erős széllel. A szél sebessége meghaladhatja a 90 km/órás sebességet. A viharok miatt délelőtt még várhatóan életben marad a – második legmagasabb szintű – narancsszínű riasztás az ország keleti felében – tette hozzá Kolláth Kornél.

Hétfő délutánra valószínűleg elvonul a viharokat okozó időjárási rendszer. Szerdától azonban újra számítani kell zivatarokra, jégre és erős szélre kell számítani – tette hozzá a meteorológus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik