Belföld

Körhintabeleset: egy sérült még életveszélyben

Továbbra is életveszélyes állapotban van a töki falunapon vasárnap este történt körhintabaleset egyik sérültje. A lánynak lépsérülése, hasüregi vérzése és koponyasérülése van. A körhinta érvényes műszaki engedéllyel rendelkezett.

A másik súlyos sérült lánynak az arcán csontig hatoló sebe, a nyakon szúrt sebe van, és részben a fejbiccentő izma is leszakadt – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a Madarász utcai Gyermekkórházban ápolt öt sérült állapotát már stabilizálták – közölte Sült Tamás Péter, a Madarász utcai Gyermekkórház sebész főorvosa hétfőn délelőtt.

Három könnyű és két súlyos sérült

A kórházba három könnyű és két súlyos sérült gyermeket szállítottak vasárnap éjszaka. A gyermekek 12-14 év közöttiek. A három könnyű sérültet agyrázkódással, eszméletvesztéssel, emlékezetzavarral és zúzódásokkal szállították be a kórházba.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A körhinta két tartóeleme menet közben eltörött, a rajta lévő kabinok szétrepültek. A balesetben főként gyerekek sérültek meg. A mentők 17 embert szállítottak kórházba.

Rendben voltak az engedélyek

A rendőrség vasárnap éjjel a tulajdonost és a körhinta kezelőjét is kihallgatta. A papírok rendben voltak, érvényes műszaki engedéllyel rendelkezett a körhinta – mondta Bényi Mónika, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn reggel. A kihallgatáson a tulajdonos azt mondta: nem tudják, hogy mi okozhatta a balesetet, a körhintát rendszeresen ellenőriztették a megfelelő hatóságokkal.

A budaörsi rendőrkapitányság egyelőre közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket. Büntetőeljárássá akkor minősítenék az ügyet, ha kiderülne, hogy személyi felelőse is van a balesetnek. A rendőrség műszaki szakértője hétfőn reggel kezdi meg a munkáját, és akár már a nap folyamán nyilatkozhat is arról, hogy mindent rendben talált-e.

Az önkormányzat is támogatta

A körhintabaleset a Tök Nagy Buli fantázianéven meghirdetett hétvégi programon történt. Az esemény sztárfellépője a Republic együttes lett volna. Az este kilencre meghirdetett koncert azonban a baleset miatt elmaradt. A rendezvényt egyébként a helyi önkormányzat is támogatta.

Hasonló baleset öt évvel ezelőtt történt, amikor a Csongrád megyei Szegváron felborult egy körhinta. A balesetben akkor hét gyermek sérült meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik