Belföld

Hűvös hétvége jön

Szombaton eleinte túlnyomóan borult idő lesz, többfelé várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is valószínű. Késő délutántól nyugat felől csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen lehet csapadék - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Skandináv-félsziget északi részétől a Kelet-európai-síkságon és a Kárpát-medencén át egészen az Alpok déli oldaláig frontálzóna húzódik. A front mentén, valamint ettől északnyugatra gyakran erősen felhős az ég és többfelé fordul elő eső, zápor, a keleti területeken helyenként zivatar is kialakul.

A megszokottnál hűvösebb időjárás

Az ilyenkor megszokottnál hűvösebb van, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 24 fok között változik. Ugyanakkor a frontrendszertől délre és keletre anticiklonális hatások alakítják az időjárást, csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet és számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A sok napsütés hatására a délutáni órákra általában 25 és 33 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten néhol 35, 37 fokot is mérnek.

Szombat estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől eleinte még nedves, majd egyre szárazabb és melegebb levegő áramlik, ezért szombaton már sok napsütésre van kilátás, és erősödik a nappali felmelegedés is.

Várható időjárás szombat estig

Eleinte túlnyomóan borult idő lesz, többfelé várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is valószínű. Késő délutántól nyugat felől csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen lehet csapadék.

Szombaton a sok napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten és északnyugaton néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északnyugati, szombaton a nyugati, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25, 29 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik