Belföld

A fővárost sújtotta a vihar

Az országban a főváros érezte meg leginkább az éjjeli vihart. Budapesten a tűzoltókat több mint hetven helyre riasztották, fennakadások voltak a tömegközlekedésben is. Pénteken is viharos szélre és jégesőre kell készülni az ország keleti és déli részén.

Budapesten több mint hetven helyre riasztották a tűzoltókat a csütörtöki vihar miatt. Főként a kidőlt fák és a pincéket elárasztó víz okozott problémát. A viharban senki nem sérült meg – közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Az országban még Pest megyéből jelentettek viharkárokat, itt több mint tíz helyre vonultak a tűzoltók.

A tömegközlekedésben is fennakadásokat okozott a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső a fővárosban. A sok víz miatt több mint tíz vonalon állt le a villamos-, a busz- és a troliközlekedés este kilenc óra után. Péntek reggel azonban már minden járat rendben elindult.

A pénteki nap folyamán az ország keleti és déli részén kell zivatarokra számítani, viharos széllökésekkel és jégesővel. A viharok idején a hirtelen lehulló nagy mennyiségű eső is gondot okozhat. Péntek késő délutántól, estétől már kezd felszakadozni a felhőzet az ország felett. A hétvégén pedig már sok napsütésre és csak frissítő záporokra lehet számítani.

Bővebb időjárási előrejelzésekről itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik