Belföld

Újabb vihart várnak Budapesten

Több autó, köztük egy mentő is elakadt, több villamos vonalon leállították a közlekedést a fővárosban a csütörtök esti viharos erejű széllel kísért felhőszakadás miatt. A meteorológiai szolgálat Budapest belterületén 128 kilométeres széllökéseket is mért, az éjszaka folyamán újabb viharzóna éri el a várost.

A tűzoltók folyamatosan kapják a hívásokat, nem sokkal este tíz óra után már 12 egységük dolgozik a kerületekben, fákat távolítanak el az utakról és szivattyúzzák a vizet az épületek pincéjéből – közölte Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője. A XI. kerületi Daróczi utcában egy lakást is elöntött a víz.

A XI. kerületi Nagyszőlős utcában térdig érő vízben elakadt egy mentő, a X. kerületi Maglódi úton sem a villamos, sem a személyautók nem tudnak közlekedni. Az utakon felgyülemlett víz több helyen problémát okoz Kőbányán. A VIII. kerület több pontján koccanásos baleseteket okozott a hirtelen lezúduló eső, néhol jégeső. A 32-esek terén a vihar még egy építkezésen álló darut is megmozdított.

Városszerte gallyakat tépett le a fákról a szél, néhol az utakra dőlt fák akadályozzák a közlekedést. A BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a 41-es és a 37-es villamos pályájára fák dőltek, a 28-as és a 30-as járat útját elöntötte a víz, ezért átmenetileg nem közlekednek.

A meteorológiai szolgálat ügyeletese szerint nemsokára újabb heves zivatarok érhetik el a fővárost. Budapesten jelenleg narancssárga riasztás van érvényben.

Időjárási előrejelzéshez jattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik