Belföld

SZDSZ: nem a hároméves büdzsére

Az SZDSZ szerint kívánatos, hogy a politikai pártok egyeztessenek a hosszabb távú, gazdaságpolitikai elképzelésekről, de a hároméves költségvetés ötletét a liberálisok nem tudnák támogatni - mondta Gulyás József, a párt ügyvivője.

A politikus emlékeztetett: az SZDSZ már az Orbán-kormány idején sem támogatta a kétéves költségvetést, mert az véleményük szerint korlátozta a parlament jogalkotói, döntéshozói, és ellenőrzési szerepét.

Gulyás szerint a javaslat motivációja nem értelmezhető, hiszen nehezen hihető, hogy a Fidesz arra készül, hogy hároméves költségvetést szavazzon meg a szocialistákkal.

Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz alelnöke, a párt országgyűlési képviselőjével, Nógrádi Zoltánnal közösen tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a 2011-es magyar EU-elnökség előtt a Fidesz javasolja: az Országgyűlés hároméves költségvetést fogadjon el, amely rögzíti a felhasználható európai uniós forrásokat és a hazai forrásokat, valamint biztosítja az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik