Belföld

Kifulladt a sztrájk?

A MÁV Zrt. adatai szerint a forgalom területén az éjszakai műszakban 1683 vasutas közül 1648 fő dolgozott. A nappalos műszak ennél is kedvezőbb: 2549 forgalomirányításban részt vevő munkatárs közül 2502 fő vette fel a munkát, így 98 százalékuk döntött a munka mellett.

Ennek is köszönhetően egyre több vonat közlekedik, sokkal több jár, mint például a legutóbbi hasonló VDSzSz-sztrájk ideje alatt. Végtére ez a sztrájk is kifulladni látszik, az előzetes jelek erről árulkodnak – fogalmaz a MÁV launkhoz eljuttatott közleménye.

Budapesten valamennyi főpályaudvar fogad és indít vonatokat, de a távolsági és IC-járatok egyelőre még nem teljes körűen közlekednek. A nemzetközi vonatok többségét is fogadja a MÁV. A budapesti és a regionális elővárosi forgalomban is biztosítja a vasúttársaság az eljutást: két-, háromóránként indulnak vonatok.

Debrecen, Nyíregyháza térségében a vonal belső forgalmát Bz-motorszerelvények biztosítják, két-három óránként eljuthatnak az utasok.

Szeged, Pécs és Szombathely térségében közlekednek a vonatok, mert a vasutasok többsége belátta: inkább a munka mellett döntött, nem az értelmetlen sztrájk mellett. A kaposvár-fonyódi vonalon a vonatok Kaposfüredig, illetve onnantól közlekednek.

Tekintse meg képgalériánkat a sztrájkról! (Fotók: FN - Gáti András)

Tekintse meg képgalériánkat a sztrájkról! (Fotók: FN – Gáti András)

A Dombóvár-Gyékényes vonalon a vonatok Dombóvár-Taszár, ill. Kaposmérő-Gyékényes között közlekednek. Pécs-Barcs között közlekedett a Pécs-Szombathely közötti vonat, most azonban bizonytalan ideig áll, a sztrájk miatt. A pécsi térségben, a többi vonalon közlekednek a vonatjáratok, így a balatoni vonalakon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik