Belföld

Ismét narancsriadó a Dunántúlon

A vasárnapi vihar után ismét narancssárga riasztást adott ki a Nyugat-Dunántúlra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn hajnalban. A meteorológusok szerint felhőszakadásokra és jégesőre is lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint kezdetben főként a Dunántúlon, majd az ország keleti felén is zivatarokra, felhőszakadásra és jégesőre lehet számítani. Az esőt viharos, 60-90 km/órás szél kísérheti. A viharos időjárás mellett az UV-B sugárzás is nagyon erős lesz hétfőn – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Eközben a vasárnapi vihar okozta károkat hétfő hajnalra sikerült elhárítaniuk a tűzoltóknak. Országszerte kilencven helyre riasztották a tűzoltókat. A rövid, de heves vihar összesen négy dunántúli megyét érintett. A tűzoltóknak Győr-Moson-Sopron megyében volt a legtöbb dolguk, ott összesen 35 helyre hívták őket viharkárok miatt.

Nézze meg az FN Tudósító (bibi2005) beszámolóját a pápai viharról!

Nézze meg az FN Tudósító (bibi2005) beszámolóját a pápai viharról!

Az erős szél fákat döntött ki, tetőszerkezeteket rongált meg. A vihar okozta károk miatt összesen három helyen ált a vonatközlekedés az országban. A viharban senki nem sérült meg és senkinek nem kellett elhagynia az otthonát.

További időjárási előrejelzésekről az FN Időjárás rovatában olvashat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik