Belföld

Deformról beszél a Fidesz

A Fidesz szerint ma már tudható, hogy az egészségügyben 2006 óta zajló reform valójában deformitást okozott a teljes egészségügyi ellátásban. Az ellenzéki párt szerint a kormány a kieső vizitdíj-bevételeket az aktív ellátásból pótolta.

A helyi megbetegedési és halálozási mutatók figyelembe vétele nélküli, “egyfajta geometriai reform” történt, “hiszen körzővel kirajzoltak ötven kilométeres köröket, amelyek közepébe kijelölték az úgynevezett súlyponti kórházakat” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Pesti Imre. A Fidesz szakpolitikusa szerint a súlyponti kórházak nem tudják ellátni feladataikat, amit számos tragikus esemény bizonyít.

Pesti Imre elmondta: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szakmai anyaga szerint a márciusi népszavazás miatt kieső vizitdíjat nem pótolták a büdzséből, viszont az aktív ellátásból 8,5 milliárdot vontak ki, éppen annyit, amennyi a kieső vizitdíjak összege.

A szocialista Kökény Mihály minderre úgy reagált, hogy a 2006-2007-ben meghozott intézkedésekre szükség volt, és azoknak nem volt és ma sincs alternatívájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik