Belföld

Nem késik a nyugdíjkifizetés

Nem késik a nyugdíjasok járandóságának kifizetése - közölte a Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) reagálva a Népszavában megjelent információra.

A nyugdíjak banki utalása, illetve postai úton történő kifizetése továbbra is a megszokott rendnek és időpontoknak megfelelően történik – tudatta az intézmény.

Kiss Sándor, az ONYF főcsoportfőnöke elmondta, hogy egy csalási kísérlet miatt röppent fel a nyugdíjak kifizetésének késéséről szóló álhír. Egy bűnözői csoportosulás megpróbált hozzájutni húsz nyugdíjas járandóságához úgy, hogy új bankszámla nyitására bírta rá az idős embereket. A bűnözők saját számlaszámukra várták volna a pénzt, ám erre nem sikerült megkapniuk a nyugdíjakat – tette hozzá.

Kiss Sándor hangsúlyozta: ennek az ügynek semmi köze nincs ahhoz, hogy a több mint 3 millió ellátásban részesülő ügyfelük mikor kapja meg havi járandóságát. Az eset részleteit belső vizsgálattal igyekeznek kideríteni, egyúttal ennek kapcsán az is felvetődött, hogy – a bűnözők kudarca ellenére – még biztonságosabbá tegyék a nyugdíjak kifizetését. Ez azonban csak úgy mehet végbe, hogy ne okozzanak fennakadást a nyugdíjak folyósításában – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik