Belföld

Négy szóval válaszolt a kizárt fideszes

Fellebbez a kizárás ellen Heves exfideszes polgármestere. Csáki Zsigmond lapunknak adott – igen szűkszavú – nyilatkozatából kiderül, hogy a városi rendelőintézetet magánkézbe adó városvezető most sem döntene másképp. Igaz, tagja annak a megyei közgyűlésnek, amely hevesen ellenezte a megyei kórház magánkézbe adását.

A hét elején a Fidesz Heves megyei választmányának elnöksége kizárta a párt tagjainak sorából Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét.

Csáki (balra) ma sem döntene másképp (Fotó: MTI)

Csáki (balra) ma sem döntene másképp (Fotó: MTI)

Az indoklás szerint Csáki és a szintén kizárt Magyar István egri Fidesz-elnök figyelmen kívül hagyta a Fidesz teljesen egységes és világos álláspontját, amely elutasítja az egészségügyi rendszer üzleti alapokra helyezését, és a profithajhászásnak való térnyitást.”

Pályázaton nyert

A profithajhászásnak való térnyitás Csákiék esetében annyit jelenthetett, hogy a Csáki vezette hevesi önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a helyi rendelőintézet működtetését. A tender nyertese az Agria Ügyelet Kft. lett, melynek egyik tulajdonosa a frissen kizárt Magyar István.

Érdekesség, hogy Csáki, a megyei önkormányzat Fidesz-frakciójának is tagja, ez a képviselőcsoport pedig hevesen ellenezte a Heves Megyei Kórház privatizálását. A távirati iroda értesülése szerint a Megyei Kórház esetében Magyar István is bírálta az intézmény magánkézbe adását.

Fellebbeznek

Magyar István az MTI-nek elmondta, hogy igazságtalannak és érthetetlennek tartja a döntést, ezért fellebbezést kíván benyújtani a párt felsőbb fórumainál.

Lapunk megkereste az ügyben Csáki Zsigmondot, aki, mivel külföldön nyaral, e-mailben vállalkozott arra, hogy megválaszolja kérdéseinket.

Fellebbez-e a kizárás ellen?

Igen.

Jogosnak tartja-e a kizárás indoklását?

Nem.

A kizárás tudatában másként döntene-e a rendelőintézet magánkézbe adásának ügyében?

Nem.

Mik a tapasztalatok, javult-e a működése a hevesi rendelőnek az új konstrukcióban?

Igen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik