Belföld

A HospInvest beperelné a “kórházvédőket”

A HospInvest Zrt. tiltakozását fejezte ki az úgynevezett kórházvédő bizottság tagjainak kijelentései ellen. A cég alelnöke, Deák Gábor az MTI-vel kedden azt közölte: "perre viszi az ügyet".

Deák Gábor a “kórházvédők” hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentésekre reagált, miszerint “terrorisztikus jelenségek” figyelhetők meg az egri kórházban, amelyek célja vélhetően a megfélemlítés és a munkaszerződések aláírásának kikényszerítése a HospInvest részéről.

A cég alelnöke elmondta, az egri Markhot Ferenc kórházban jelenleg párhuzamosan két folyamat zajlik: konstruktív szakmai párbeszéd a HospInvest legfelsőbb vezetői és a kórház dolgozói között, valamint “a kórház portásának, Szabó Pálnak a felelőtlen, minden szakmaiságot nélkülöző, téves információkon alapuló rágalomhadjárata”.

Felháborodtak a tiltakozáson

Deák Gábor felháborítónak nevezte a “kórházvédők” vezetőjeként fellépő Szabó Pál nyilatkozatát, hozzátéve: “perre viszi az ügyet”. Közölte, hogy Szabó Pál nem ismeri az egészségügyi rendszer működését, a gyógyító munkát. Ennek ellenére, mivel a HospInvest Zrt. szerződésben vállalta valamennyi egri dolgozó továbbfoglalkoztatását, Szabó Pál munkájára is számít a továbbiakban a kórház portáján – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az új munkaszerződéseket, amelyek a pontosított adatbázis alapján és a dolgozók kéréseinek megfelelően készítettek el, személyesen adják át a munkavállalóknak, mégpedig a kórház területén, az egyes osztályokon, részlegeken. Létrehoztak továbbá egy munkaügyi irodát, amelyet a dolgozók felkereshetnek kérdéseikkel, kéréseikkel és a szerződésekkel kapcsolatos ügyintézések kapcsán.

Meggyőződésük, “hogy érveinket meghallgatva, céljainkat és ajánlatunkat megismerve az egri dolgozók döntő többsége vállalja majd az együttműködést a HospInvesttel” – fogalmazott Deák Gábor.

A dolgozók közalkalmazottak akarnak maradni

A Heves Megyei Önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves megyei Markhot Ferenc Kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Az 1300-ból több mint 900 dolgozó írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem kíván lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.