Belföld

Vizsgálják a melegfelvonuláson használt vegyi anyagokat

A rendőrség átadta a szakértőnek azokat a vegyi anyagokat, amelyeket a budapesti melegfelvonulás előtt találtak egy Andrássy úti lakásban - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője hétfőn.

A rendőrök szombaton a szomszédok hívására jelentek meg a helyszínen, majd hat férfit állítottak elő. A lakatlan otthonban ismeretlen összetételű vegyi anyagokat, valamint ismeretlen anyagot tartalmazó üvegeket, palackokat, fecskendőket, állati ürüléket és 182, folyadékkal töltött tojást találtak.

Az előállítottak kihallgatásuk során úgy nyilatkoztak, hogy a tojásokkal a melegfelvonulás részvevőit akarták megdobálni az Andrássy úti épület tetejéről. A hat férfival szemben egyelőre magánlaksértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a BRFK, a lakástulajdonos indítványára.

Arról, hogy az előállítottakkal szemben indítanak-e más eljárást is, az igazságügyi vegyészszakértői vélemény ismeretében születik majd döntés. A BRFK közölte azt is: a helyszíni szemle idején a helyszínelést végző bűnügyi technikusok autójának szélvédőjét ismeretlenek egy kordontalppal betörték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik