Belföld

Kizárták a Fideszből a kórházprivatizálókat

Kizárta a Fidesz tagjainak sorából Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, az egri pártszervezet elnökét a párt Heves megyei választmányának elnöksége - tájékoztott a Fidesz Heves megyei elnöke.

Az indoklás szerint az érintettek “figyelmen kívül hagyták a Fidesz teljesen egységes és világos álláspontját, amely elutasítja az egészségügyi rendszer üzleti alapokra helyezését és a profithajhászásnak való térnyitást” – írta közleményében Balázs József.

Emlékeztetett, hogy a Fidesz országos választmánya korábban határozatban foglalt állást az egészségügyi intézmények köztulajdonban tartása mellett.

Minderre azok után került sor, hogy a Csáki Zsigmond vezette jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését, a pályázat nyertese pedig az az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.

Csáki tagja a Heves Megyei Önkormányzat Fidesz-frakciójának is, amely hevesen ellenzi a Heves Megyei Kórház vagyonkezelésének átadását a pályázaton nyertes HosInvest Zrt.-nek; korábban Magyar István is bírálta a tervezett funkcionális privatizációt.

Magyar István elmondta, hogy igazságtalannak és érthetetlennek tartja a döntést, ezért fellebbezést kíván benyújtani a párt felsőbb fórumainál.Csáki Zsigmond annyit közölt, hogy családjával külföldi szabadságát tölti és hazatérte után kíván reagálni a történtekre.

A Heves megyei választmány elnöksége – mint azt Balázs József elmondta – ugyancsak megtárgyalta azt a kezdeményezést, amely Herman István, a füzesabonyi választókerület elnökének kizárását indítványozta. Ellene az volt a vád, hogy illetéktelenül beleszól a Fidesz hevesi szervezetének ügyeibe.

Az elnökség ezt nem látta bizonyítottnak, ezért Herman István esetében a kizárási indítványt elutasították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik