Belföld

Vízágyúkkal készül a rendőrség

Az Erzsébet tértől a Felvonulási térig az Andrássy út két oldalán végig kordonokat állított fel a rendőrség a Meleg Méltóság Menet, illetve az ellentüntetők vonulásának biztosítására.

Az Erzsébet téren két órával a felvonulás kezdete előtt több mint 20 csapatszállító teherautó, mintegy 50 rendőrségi mikrobusz és járőrautó várakozott, a tér közelében vízágyú és több száz, védőpajzzsal felszerelt rohamrendőr állt. A rendőrség helikopterrel is ellenőrzi a környéket.

Az Andrássy úton már kora reggel felállították a fémkordonokat, a lámpaoszlopokra térfigyelő kamerákat szereltek fel, és az út mindkét oldalán a mellékutakat is kordonokkal zárták le. A bekötőutakon rendőrautók és csapatszállító teherautók állnak, a Felvonulási tér környékén szintén kordonnal zárták le az indulási és érkezési területet.

A nagyobb útkereszteződésekben 80-100, teljes védőfelszerelést viselő rendőr várakozik, az Oktogonnál a csapatszállító teherautók mellett vízágyúk is felsorakoztak. Nem közlekedik a kisföldalatti és több útszakaszon forgalomkorlátozást, illetve teljes lezárást vezettek be. A városban fokozott rendőri jelenlét tapasztalható, főként fekete ruhás és kopaszra nyírt fiatalokat, hátizsákokat cipelőket igazoltatnak, illetve motoznak a rendőrök.

A melegfelvonulás résztvevői az Erzsébet tértől az 56-osok terére 16 órakor indulnak el, míg velük szemben pedig, azonos útvonalon, azonos időben egy magánszemély által meghirdetett demonstráció halad. Kora este, ugyancsak az Erzsébet tér-56-osok tere útvonalon “Hideg Büszkeség Napja” elnevezéssel szintén ellendemonstráció lesz, ahol több szélsőséges szervezet jelezte részvételi szándékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik