Belföld

Megszűnik az Újbuda-busz

Megszűnik az Újbuda-busz július 1-jével, miután a XI. kerületi önkormányzat nem támogatja tovább a Gazdagréti lakótelepről induló és a helyi közintézményeket összekötő járatot.

A BKV Zrt. közölte: továbbra is igyekszik a legjobb közlekedést fenntartani a kerületekben.

A közlekedési társaság közleménye szerint megszűnik az autóbusz-forgalom a Neszmélyi út, Lapu utca és Balatoni út közötti, valamint a Bocskai út Karolina út és Rőf utca közötti szakaszán. A fontosabb közintézmények ugyanakkor más BKV-járatokkal továbbra is közvetlenül elérhetők lesznek, a kerületi rendőrség kivételével, ahová a helyieknek ezentúl többet kell gyalogolniuk.

Az Újbuda-busz csaknem öt éve, 2003 őszén indult útjára; az önkormányzat évi 15-24 millió forinttal támogatta a járat üzemeltetését.

A távirati iroda úgy tudja, a kerület a támogatást az útfelújítások miatti terelések, illetve a járat alacsony kihasználtsága miatt szüntette meg.

Lakos Imre, a kerület alpolgármestere a járat megszüntetését az alacsony kihasználtsággal és az útépítésekkel indokolta. Utalt arra, hogy a Móricz Zsigmond körtéri metróépítés és a lebontott Skála helyére elképzelt új városközpont építése miatt a járat nem tudja betölteni a meghatározott célt; azt, hogy az újbudaiak a kerületi intézményeket közvetlenül és gyorsan el tudják érni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik