Belföld

Jön a forróság

Napról napra melegebb lesz, közeledik a kánikula. Hét végén azonban záporok, zivatarok frissítik az addigra 30 fok fölé melegedő levegőt.

Hétfőn délelőtt nagyrészt napos lesz az idő, a déli óráktól azonban megjelennek a gomolyfelhők az égbolton, és gyakrabban zavarják meg a napsütést. Csapadék ezekből a felhőkből csak néhol alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között valószínű – írja az Időkép.hu. A délkeleti szél északon időnként kissé megélénkül, az ország nagyobbik részén azonban gyenge marad.

Van egy fotója, videója a kánikula első napjairól? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Kedd reggel északon erősebben, máshol változóan felhős égboltra ébredhetünk, később északkeleten alakulhat ki futó záporeső vagy zivatar. A hajnali órák hőmérséklete 10 és 16 fok között alakul, a délies légmozgás országszerte gyenge lesz.

Az elkövetkező öt napban délies áramlással egyre melegebb levegő áramlik hazánk fölé, így erősödik a nappali felmelegedés olyannyira, hogy kánikulai melegben lehet majd részünk. A hét vége felé azonban már záporok, zivatarok is lehetnek. Bővebb előrejelzéshez kattintson a FigyelőNet Időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik