Belföld

Orbán sajnálja, hogy lehülyézte Gyurcsányt

Orbán Viktor szerint nem volt helyes, hogy durván beszélt a miniszterelnökről egy zárt körű beszélgetésen. A nagyberuházásokra szükség van, de nem mindegy, hogy milyen áron – nyilatkozta a Fidesz elnöke a Blikknek.

„Ha ki is csúszott a számon ilyesmi, nem volt helyes ilyet mondanom. Senkiről sem helyes ilyen durván beszélni” – mondta a politikus. A Fidesz elnöke a Hírszerző.hu pénteken megjelent írása szerint a filmművészeti egyetemen a közelmúltban tartott szűk körű találkozón azt mondta Gyurcsány Ferencről, hogy „hülye, idióta, lássuk be”. Erre a balatonőszödi beszédet hozta fel példaként, ami Orbán szerint azt bizonyítja, hogy a kormányfő nem profi politikus, mint ő, hiszen egy profi politikust nem ragadhatnak el az indulatai, nem lehetnek érzelmei.

Az állami beruházásokról szólva úgy fogalmazott, azok nagy része nem más, mint „állami umbulda”. A következő kormánynak nincs választása, hogy akar-e tenni ez ellen valamit, vagy sem, hanem kötelessége kivizsgálni: hogyan eshet meg az, hogy egy 300 milliárdos beruházásnak a vége 5-700 milliárd forint – fogalmazott. A beruházásokat meg kell csinálni, metróból is több vonal kellene, de meg kell vizsgálni azt is, hogy ilyen áron szabad-e folytatni az építkezéseket – tette hozzá.

A Fidesz parlamenti választási győzelme esetén Orbán Viktor „kétségtelenül” több ciklusra számít, de ennek realitását nehéz megmondani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik