Belföld

Szanyi nem indul a frakcióvezetői posztért

Szanyi Tibor nem indul a frakcióvezetői posztért, és erről már tájékoztatta is az MSZP képviselőcsoportját irányító Lendvai Ildikót.

“A modernizációban bármilyen módon hajlandó vagyok szerepet vállalni” – mondta, hozzátéve, “nem a pozícióról, hanem a modellről van szó” a képviselőcsoport átalakításában.

Korábban a Stop.hu azt írta, hogy “földrengésszerű változások nem várhatók a szocialista képviselőcsoport vezetésében. Az eddigi vezetésből mindenki újraindul, egyelőre csak három új aspiráns látszik, Szanyi Tibor viszont nem indul el Lendvai Ildikó ellen”.

Az internetes lapnak nyilatkozva Szanyi Tibor azt közölte: elsőként Lendvait tájékoztatta arról, hogy mivel az új frakciómodell főbb vonalait a képviselőcsoport és személy szerint a frakcióvezető is felkarolta, nincs értelme alternatívát támasztani vele szemben.

Az MTI hétfőn számolt be arról: az MSZP-frakció egyetértett a Tóbiás József és Szanyi Tibor képviselő által a frakciószabályzat módosítására kidolgozott elvekkel, de a konkrét javaslatok többségét nem támogatta; a frakciószabályzat módosításához készült terv fő célja, hogy a frakcióülés váljon a politikai és szakmai döntések fórumává.

Szanyi Tibor korábban arról beszélt, hogy ha támogatást kap az általuk felvázolt működési modell, akkor indul a frakcióvezetői posztért. A tisztújítást június 2-ára tervezik. A frakcióvezetőség tagjai várhatóan újraindulnak tisztségükért.

Tóbiás József nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek, Szanyi Tibor arra a kérdésre, hogy indul-e a frakcióvezetői posztért, hétfőn azt mondta: még alszik egyet rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik