Belföld

Elutasították Zuschlag szabadlábra helyezési kérelmét

Elutasította a bíróság Zuschlag János és Katus Ferenc szabadlábra helyezési kérelmét. Mindketten Kecskeméten töltik előzetes letartóztatásukat, csalással vádolják őket.

Kovács M. Gábor, Zuschlag János ügyvédje korábban arra hivatkozva kezdeményezte védence szabadlábra helyezését, hogy az egykori szocialista országgyűlési képviselő az általa okozott kár jelentős részét – mintegy 50 millió forintot – már megtérítette.

A Bács-Kiskun megyei bíróság valóban határozatot hozott Zuschlag János, Katus Ferenc és Lados Tamás május végén-június elején lejáró előzetes letartóztatásáról, de érdemi információ csak a kedden kiküldött határozatok kézbesítése után adható ki.

A bírósági határozat ellen fellebbezéssel lehet élni, de az MTI-nek kedden kora délutánig nem sikerült elérnie Kovács M. Gábort, Zuschlag János védőügyvédjét, akit az esetleges fellebbezési szándékról szeretett volna kérdezni.

Zuschlag János és 15 társa ellen a nyomozási határidő lejárta előtt emelt vádat az ügyészség; közülük az elsőrendű vádlottat és hét társát bűnszervezetben elkövetett csalással vádolják. Közben a 72 milliós kárból 60 millió megtérült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik