Belföld

Záporok kergetik egymást kedden

A hűvös reggel után kedden 18-21 fokra melegszik a levegő hőmérséklete, délutántól bárhol előfordulhat eső, zápor, zivatar.

Kedden délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, hajnalban szórványosan, elsősorban délen, délnyugaton várható eső, zápor, néhol zivatar. Az északkeleti szél általában mérsékelt lesz, de a Dunántúlon többször megélénkül, zivatarokban megerősödik. Az Északi-középhegységben lesz a leghidegebb, mindössze 5-6 fokos a reggel, míg délnyugaton 10 fokot mérhetünk.

Délután az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk, csak a legdélibb tájainkon maradhatnak tartósan felhős területek, és ott várható több helyen eső, zápor, zivatar. Észak felől kezd növekedni a felhőzet, és ekkortól már bárhol számíthatunk szórványos záporokra, helyenként zivatarokra. Az északi, északkeleti szél egyre gyakrabban megélénkül, délutántól már erős, zivatarokban viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet csúcsértéke 18-21 Celsius-fok körül alakul.

A hét további részében enyhén felhős lesz az idő, csapadék a hétvégén valószínű. Távolabbi előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik